Меню

Random photo

На линия

· Гости на линия: 4

· Регистрирани на линия: 0

· Общо регистрирани: 317
· Най новите членове: meeting

Земята

Карта

Администратор

Последни статии

Вход

Потребител

ПаролаНе сте регистрирани?
Натиснете тук за регистрация.

Забравена парола?
Натиснете тук за нова.

Безопасен интернет!

ТОЛЕРАНТНОСТ

STEM

ИКТ и AE
за всяко детет

Водата в нашия свят

Говорещи снимки

Часовник

Календар

Добре дошли в официалният сайт на СУ 'Летец Христо Топракчиев'

Images: eu-flag1.gifImages: gulab.gifImages: bg-flag1.gif

ПРОТОКОЛ 11

ОБЩЕСТВЕН СЪВЕТ

 

 

ПРОТОКОЛ № 11

от заседание на Обществения съвет към СУ „Летец Христо Топракчиев“ гр. Божурище

 

Днес, 24.03.2022 г. от 18:00 ч. се проведе заседание на Обществения съвет към СУ „Летец Христо Топракчиев“ гр. Божурище. Съгласно чл. 275 от Правилника за дейността на училището, Заседанието се проведе онлайн в платформата Google Classroom, където бяха създадени профили на членовете на Обществения съвет и им бе предоставен достъп до тях и до платформата.

 

Присъстваха: Искра Пламенова, Христина Мишева, Радостина Първанова, Борис Крекманов, Мариела Ранджева, Боряна Иванова, Владимир Видолов.

Отсъстват: Румяна Кръстева, Владислава Симеонова – поради служебни ангажименти, съвпадащи с насроченото заседание, Розалина Йорданова – поради технически пречки.

На заседанието присъства г-жа Мая Карамфилова – директор на СУ „Летец Христо Топракчиев“ гр. Божурище и г-жа Венелина Тодорова – зам. директор „Начален етап“.

Заседанието е редовно свикано и отговаря на изискванията на чл. 22, ал. 1 от Правилника за създаването, устройството и дейността на Обществените съвети към детските градини и училищата, обн. ДВ. Бр. 75 от 27.09.2016 год.

Протоколът се води от Искра Пламенова.

Заседанието протече при следния дневен ред:

 

1 клас

РОДИТЕЛСКА СРЕЩА

СЪОБЩЕНИЕ

Ръководството на СУ “Летец Христо Топракчиев”, град Божурище

кани родителите на бъдещите първокласници

на 25. май /сряда/ от 18:00 часа

на родителска среща в сградата на ДГ ”Буратино”

и на 26. май /четвъртък/ от 17:30 часа на родителска среща в сградата на ДГ ”Детелина”

Очакваме Ви!

· letec на 22.05.2022 · 0 Коментари · 139 Прочитания · Отпечатай

Творчество без граници 2022 г.

ПОХВАЛИ

Резултати от международното състезание "Творчество без граници" 2022 г.Творчество без границиПод ръководството на госпожа Потоцка и госпожа Венелинова, учениците от СУ "Летец Христо Топракчиев" за девета поредна година участват в международното състезание за компютърна рисунка и колаж "Творчество без граници". Конкурсът е включен в Националния календар за извънучилищните дейности на Министерството на образованието и науката за учебната 2021/2022 година.
На 27 април 2022 година обявиха резултатите и те са:

Ан-Мари Бойкова Стефанова от 11 А клас

Профил "Софтуерни и хардуерни науки"

Сребърен медал

за категория Компютърен колаж
Ан-Мари Стефанова
Ивона Николаева Василева от 11 А клас

Профил "Софтуерни и хардуерни науки"

Сребърен медал

за категория Компютърен колаж
Ивона Василева
Калинка Николаева Асенова от 12 А клас

Профил "Софтуерни и хардуерни науки"

Сребърен медал

за категория Компютърен колаж
Калинка Асенова
Нелина Бориславова Зарева от 11 А клас

Профил "Софтуерни и хардуерни науки"

Бронзов медал

за категория Компютърен колаж
Нелина Зарева
Паулина Станиславова Иванова от 11 А клас

Профил "Софтуерни и хардуерни науки"

Бронзов медал

за категория Компютърен колаж
Паулина Иванова
Ная Евгениева Филипова от 12 А клас

Профил "Софтуерни и хардуерни науки"

Бронзов медал

за категория Компютърен колаж        

Ная Филипова

Резултати от Областен кръг на олимпиадата по География и икономика за учебната 2021/2022 година

ДОКУМЕНТИ

Резултати от Областен кръг на олимпиадата по География и икономика за учебната 2021/2022 година

 

Протокол за разсекретяване на изпитните работи на учениците, участвали в областния кръг на олимпиадата по география и икономика – 27.02.2022 г. - 5 клас


Протокол за разсекретяване на изпитните работи на учениците, участвали в  областния кръг на олимпиадата по география и икономика – 27.02.2022 г. - 6 клас


Протокол за резултатите от  областния кръг на Националната олимпиада по география и икономика, 2021-2022 учебна година от област София област, трета състезателна група (7. клас)


Протокол за резултатите от  областния кръг на Националната олимпиада по география и икономика, 2021-2022 учебна година от област София област, четвърта състезателна група (8.-9. клас)


Протокол за резултатите от  областния кръг на Националната олимпиада по география и икономика, 2021-2022 учебна година от област София област, пета състезателна група (10. клас)


Протокол за резултатите от  областния кръг на Националната олимпиада по география и икономика, 2021-2022 учебна година от област София област, шеста състезателна група (11.-12. клас)

 

Уважаеми финалисти на националния кръг на олимпиадата по география и икономика, Съгласно заповед № РД09-561/18.01.2022 г., Националният кръг на олимпиадата по география и икономика ще се проведе по области в училищата-координатори. Националната комисия определи ден 30.04.2022 г. с начален час 9:00.

 


 

 

Покана Обществен съвет 24.03.2022 год.

ОБЩЕСТВЕН СЪВЕТ

ДО
ВЛАДИСЛАВА СИМЕОНОВА – ЗАМ. КМЕТ НА
ОБЩИНА БОЖУРИЩЕ
МАРИЕЛА РАНДЖЕВА
РАДОСТИНА ПЪРВАНОВА
ХРИСТИНА МИШЕВА
РУМЯНА КРЪСТЕВА
РОЗАЛИНА ЙОРДАНОВА
БОРИС КРЕКМАНОВ
БОРЯНА ИВАНОВА
ВЛАДИМИР ВИДОЛОВ

П  О  К  А  Н  А

От Искра Пламенова, в качеството си на Председател на Обществения съвет към СУ „Христо Топракчиев”, гр. Божурище, тел. 0894647571, e-mail: [email protected]


В съответствие с чл. 20 от Правилника за създаване, устройството и дейността на обществените съвети към детските градини и училищата, насрочвам заседание на Общестения съвет към СУ „Летец Христо Топракчиев”, гр. Божурище.

Заседанието ще се проведе
на дата: 24.03.2022 год.
в час: 18.00
на място: във връзка с чл. 275 от Правилника за дейността на училището, Заседанието ще се проведе онлайн в платформата Class room

при дневен ред:

1. Отчет на изразходването на финансовите средства и изпълнението на дейностите по ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 129 на МС за определяне на минимални диференцирани размери на паричните средства за физическо възпитание и спорт, които се осигуряват от държавния бюджет и от бюджетите на общините;
2. Запознаване с разпределението на средствата от преходния остатък от бюджетната 2021 година в бюджета за 2022 година.
3. Запознаване с бюджета на училището за бюджетната 2022 година;
4. Съгласуване на избора на учебници за 1., 4. и 5. клас
5.
Други.

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ИСКРА ПЛАМЕНОВА

Урок "Жанрове в научния, официално-деловия и публицистичния стил"

ДОБРИ ПРАКТИКИ

На 10.12.2021 г. учениците от 9. "а" клас, с преподавател по български език и литература г-жа Косева, показаха самочувствие и креативност в урок по български език на тема "Жанрове в научния, официално-деловия и публицистичния стил". Освен познатите жанрове репортаж и интервю в публицистичния стил, заявление (административно-деловата сфера), децата демонстрираха знания и умения в модерните жанрове, характерни за Интернет - пост и подкаст. Всички работиха целенасочено и се вживяха в ролите си, а Метин, Емилия и Габриела отразиха дейността на съучениците си чрез постове в социалните мрежи.

Коледни конкурси

ТЕКУЩИ СЪОБЩЕНИЯ

 

Съобщение

от ученическия съвет на СУ „Летец Христо Топракчиев“


На проведеното заседание на 08 декември 2021г.ученическият съвет реши тази година, през месец декември, да се организират и проведат следните дейности:

Коледни конкурси:

  • Конкурс за ръчно изработена коледна картичка.
  • Конкурс за изработване на дигитална коледна картичка.
  • Конкурс за най-красиво украсена класна стая (комисията ще оцени класните стаи на 21.12.2021г.)

В конкурса могат да вземат участие всички ученици от 1 до 12 клас.

Краен срок за изпращане на конкурсните творби: - 17.12.2021г.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 22 декември 2021 година.

Творбите ще бъдат оценени от жури в състав: Никол Рангелова- председател на ученическия съвет, Екатерина Евлогиева, Дара Рангелова, Анита Димитрова и Румяна Спасова -членове на ученическия съвет, Мая Карамфилова-директор, Димитра Йонкова – учител по изобразително изкуство, Силвия Методиева –педагогически съветник, Ася Венелинова и Станислава Потоцка -учители по информационни технологии.

Победителите ще получат грамоти, творбите ще бъдат публикувани в сайта на училището, а картичките - изложени на Коледния базар.

Картичките на хартиен носител се предават на г-жа Ватрачка, г-жа Йонкова и Никол Рангелова - председател на ученическия съвет, ученичка в 10 а клас, а дигиталните - на учителите по информационни технологии за учениците от 5-12 клас, а за учениците от 1-4 клас на г-жа Тодорова и на г-жа Вълчева на следния email адрес: [email protected]

Коледен базар

Благотворителният коледен базар ще бъде открит на 20.12.2021г. във фоайето на новата сграда на училището от 8.40ч., а средствата - дарени на Сдружение "За Децата-2017", град Божурище.

· letec на 09.12.2021 · Отпечатай

Урок на тема „Възрожденската култура“

ДОБРИ ПРАКТИКИ

 

На 6 декември 2021 година, г-жа Надежда Методиева и г-жа Натали Николова, проведоха в 7 в клас, интердисциплинарен урок на тема „Възрожденската култура“. Целта на урока бе да се интегрират знанията на учениците по история и литература за развитието на материалната и духовната култура през Възраждането. Учениците от 7в клас показаха умения да характеризират историческа епоха чрез тълкуване на проблеми от литературни творби. Освен факти от живота на автори, творили през епохата на Българското възраждане, те демонстрираха знанията си и за други личности, свързани с различни сфери от културния и обществения живот.

В комбинирания урок по история и български език и литература учениците демонстрираха изключителни знания и интерес, с отговорите си пресъздадоха литературната и историческа атмосферата на възрожденска България.


ПРОТОКОЛ 10/22.11.2021 год.

ОБЩЕСТВЕН СЪВЕТ

 

ПРОТОКОЛ № 10
от заседание на Обществения съвет към СУ „Летец Христо Топракчиев“ гр. Божурище


Днес, 22.11.2021 г. от 18:00 ч. се проведе заседание на Обществения съвет към СУ „Летец Христо Топракчиев“ гр. Божурище. Съгласно чл. 275 от Правилника за дейността на училището, Заседанието се проведе онлайн в платформата Google Classroom, където бяха създадени профили на членовете на Обществения съвет и им бе предоставен достъп до тях и до платформата.
Присъстваха: Искра Пламенова, Христина Мишева, Радостина Първанова, Борис Крекманов, Мариела Ранджева, Розалина Йорданова, Боряна Иванова, Владимир Видолов, Владислава Симеонова.
Отсъства: Румяна Кръстева.
На заседанието присъства г-жа Мая Карамфилова – директор на СУ „Летец Христо Топракчиев“ гр. Божурище.
Заседанието е редовно свикано и отговаря на изискванията на чл. 22, ал. 1 от Правилника за създаването, устройството и дейността на Обществените съвети към детските градини и училищата, обн. ДВ. Бр. 75 от 27.09.2016 год.
Протоколът се води от Искра Пламенова.

Заседанието протече при следния дневен ред:
1. Запознаване с Доклад за изпълнение на стратегията на СУ «Летец Христо Топракчиев» гр. Божурище за периода 2016 – 2020 год.;
2. Съгласуване и одобряване от Обществения съвет на Стратегия за развитие на СУ «Летец Христо Топракчиев» гр. Божурище за периода 2021 – 2025 год. и на План за действие към стратегията за развитие на СУ „Летец Христо Топракчиев“ гр. Божурище за периода 2021 – 2023 год.
3. Разни.


Страницата се зареди за 0.02 секунди
6,468,898 уникални посещения