Меню

Random photo

На линия

· Гости на линия: 1

· Регистрирани на линия: 0

· Общо регистрирани: 317
· Най новите членове: meeting

Земята

Карта

Администратор

Последни статии

Вход

Потребител

ПаролаНе сте регистрирани?
Натиснете тук за регистрация.

Забравена парола?
Натиснете тук за нова.

Безопасен интернет!

ТОЛЕРАНТНОСТ

STEM

ИКТ и AE
за всяко детет

Водата в нашия свят

Говорещи снимки

Часовник

Календар

Добре дошли в официалният сайт на СУ 'Летец Христо Топракчиев'

Images: eu-flag1.gifImages: gulab.gifImages: bg-flag1.gif

Състезание "IT Знайко+" - І кръг

ПОХВАЛИ

Приключи първи кръг от състезанието по информационни технологии IT Знайко+. В категория пети клас  се включиха  630 проекта. Комисията отличи 15 от тях заради използваните разнообразни инструменти и техники в прoграмата MS Paint.   Тези петнадесет творби печелят право за участие във втори кръг без такса. Горди сме да Ви съобщим, че един от отличените проекти е на Ивайло Нелиев Ивайлов – СОУ „Летец Христо Топракчиев“, Божурище 5б клас. Наградената рисунка:

 

Всички останали ученици от 5-7клас могат да преборят сили във втори кръг. За по-подробна информация на сайта на състезанието http://dgklazz.net/

ГРИПНА ВАКАНЦИЯ

ТЕКУЩИ СЪОБЩЕНИЯ

 

Images: sick.jpg

Грипна ваканция

за Софийска област

от 30.01.2012 г.

до 05.01.2012 г. вкл.!

Images: 73319653_1300133049_smiley_with_thumbs_up.gif

 

Училището е избрано за участие в национален конкурс

ТЕКУЩИ СЪОБЩЕНИЯ

Директорът на СОУ „Летец Христо Топракчиев” – Божурище е избран да участва в екипа на София област за представяне на добри мениджърски практики в управлението на информационните и комуникационни технологии в училище. Училището ни е избрано като едно от най-иновативните и с най-добра техническа обезпеченост учебно заведение на територията на областта.

Победители в конкурс за най-оригинално украсена класна стая.

ОТ ПЕДАГОГИЧЕСКИЯ СЪВЕТНИК

На 23 декември по случай Коледните празници се състоя конкурс за най-оригинално украсената класна стая.
В надпреварата взеха участие учениците от V до ХІІ клас .
Оценяването бе направено от жури, в състав: г-жа Ватрачка , г-жа Танева и представители на Ученическия съвет Вероника Вангелова - ХІ кл. и Сашка Станкова – ІХ кл.

Победители в конкурса са :

VІ б клас с класен ръководител Калинка Миланова и

VІІ а клас с класен ръководител Пенка Димитрова.

Първенците получиха грамоти и стенни часовници, лично връчени от г-жа Карамфилова- директор на училището.

 

Снимки от награждаването във фото галерия

Посещение в ДДЛРГ "Констанца Ляпчева"- Долна баня

ОТ ПЕДАГОГИЧЕСКИЯ СЪВЕТНИК

На 22 декември заедно с г-жа Ватрачка, ние, учениците от ученическия съвет /VІІІ, ІХ и ХІ клас/, посетихме Дома за деца без родители "Констанца Ляпчева"- Долна баня.

За наша „радост” времето беше прекрасно – истинска зимна приказка. Докато пътувахме не спря да вали. Всички много се вълнувахме от това къде отиваме и с какви деца ще се срещнем. Оказа се, че притесненията ни са били излишни. Пристигнахме благополучно и ни посрещнаха чудесни хора. Забавлявахме се искрено в дом, в който цари истински домашен уют. В една голяма зала играхме тенис, разглеждахме книжки и намерихме приятели. Никой не искаше да си тръгва, но път ни чакаше. Тръгнахме си изключително заредени и с много емоции. Обещахме си, че ще отидем пак.

Благодарим на всички, които помогнаха да осъществим тази идея. Зарадвахме няколко деца, стоплихме няколко сърчица, а и ние се почувствахме истински хора.

 

От Ученическия съвет

Снимки от посещението във фото галерия

Приравнителна сесия - януари 2012

ИЗПИТНИ СЕСИИ

Изготвена е заповедта за приравнителните изпити на учениците в дневна и самостоятелна форма на обучение през месец януари 2012.

Заповед

Олимпиада по математика

ТЕКУЩИ СЪОБЩЕНИЯ

На 06.01.2012 година, от 9.00 часа в Новата сграда на училището, ще се проведе общинският кръг на олимпиадата по математика за учениците от ІV до ХІІ клас.

Решение на ПС № 3 от 9.12.2011 г за наказание на ученици

НАКАЗАНИЯНа 9.12.2011г. се проведе педагогически съвет, на който бяха наказани ученици на основание чл.139, ал.1 и чл.140 в от ППЗНП и на основание чл.31, ал.6а и 6 б от Правилника за устройството и дейността на СОУ „Летец Христо Топракчиев”
заповед за наказания

БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ

ТЕКУЩИ СЪОБЩЕНИЯНа 20.12.2011г. в читалище "Христо Ботев" се проведе Коледен концерт на самодейците от община Божурище, който бе съпътстван от благотворителен базар в подкрепа на социално слаби семейства от общината ни. Благотворителният базар бе организиран от учениците и учителите на СОУ "Летец Христо Топракчиев". Във фоайето на читалището се продаваха стоки, изработени от учениците. От продажбата на коледните картички, сурвачки и предмети с коледна тематика, бяха събрани 320 лева, с които ще бъзат закупени лакомства и хранителни продукти за децата и семействата им. Благодарим на всички, които отвориха сърцата си за доброто.
Снимки от мероприятието във фото галерия

КОЛЕДА

ТЕКУЩИ СЪОБЩЕНИЯ
По повод предстоящите коледни празници учениците от 5а и 5б клас поздравяват всички ученици, учители и родители с нарисуваните в часовете по информационни технологии картички.
Можете да ги разгледате в фото галерия


За да определим най-хубавите рисунки, влезте като регистрирани и дайте своята оценка!
Моля гласувайте!

Дискусия: "Родолюбец ли е съвременият българин"

ДОБРИ ПРАКТИКИ

На 1.12.2011г. се състоя дискусия на тема "Родолюбец ли е съвременният българин" под ръководството на г-жа Калинка Николова. Снимки от мероприятието фото албум

Страницата се зареди за 0.02 секунди
6,347,402 уникални посещения